Έκτακτο Παράρτημα

Ένα δώρο-βίντεο, ως συμπλήρωμα του κειμένου «Σκοτεινή Πλευρά της Μνήμης/η Προκυμαία -μια παράσταση», που αναρτήθηκε σ’ αυτόν τον ιστότοπο, στις 26 Αυγούστου. Σημειώνεται πως για την αυτοπρόσωπη παρουσία του στο βίντεο ο κ. Μουλουδάκης ουδεμίαν ευθύνη φέρει, καθότι η κάμερα συνελήφθη απρεπώς καταγράφουσα κατά την διάρκεια ηχηρών σκέψεων. 
Ζητείται επίσης συγγνώμη απ’ τους απαιτητικούς φιλόμουσους, για το αποσπασματικό των έργων και για το πρόχειρο των ηχογραφήσεων, απ’ τους εραστές της κατ’ ιδίαν ανάγνωσης της ποίησης, για την χρηστική παρουσίαση των ποιημάτων και το θραυσματικόν των θραυσμάτων του Ηρακλείτου, καθώς και από όλους, για το γεγονός ότι ένα μέχρι πρότινος μυστηριώδες τμήμα των ενεργειών της ομάδας -η ζωντανή παράσταση- καθίσταται με το παρόν ακροθιγώς, όσο και παραπλανητικά, δημόσιο. 

Τα πάντα μοιάζει πως θα διασωθούν κατά τη διάρκεια μιας μέλλουσας συναστρίας, τότε που οι συντελεστές της παράστασης θα συνομιλήσουν επί σκηνής με το επί της οθόνης ψηφιακό τους αντίγραφο, εκεί, στην πλατεία, τον τελευταίο εναπομείναντα τόπο της ζώσας ποίησης.

Ως αντίδωρο για τα παραπάνω, κατατίθεται παραλλήλως το -γειτνιάζον- νέο κείμενο-σχόλιο για τις μεταμφιέσεις της ξιπασιάς, με τίτλο Χωρίς επίθετα

[Και για την ιστορία: Φυσικός αυτουργός του βίντεο υπήρξε ο Βασίλης Κουντούρης, συναυτουργός καθώς και ηθικός αυτουργός, ο Γιώργος Μουλουδάκης. Οι λοιπές πληροφορίες βρίσκονται στο κείμενο του Αυγούστου.]

Το βίντεο:

και το κείμενο του Αυγούστου:

Τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν ταυτοχρόνως στο περιοδικό Χάρτης #48, Δεκεμβρίου 2022. https://www.hartismag.gr

Σχολιάστε